KSHIR PAK VIDHI – Sesa Oil, Long & Nourished Hair

kshir-pak-vidhi-sesa-oil-long-nourished-hair

Vad innehåller produkten?

Sesa Oil är en av få oljor som kombinerar extrakt från indiska växter med vegetabiliska oljor. Samtliga ingredienser har länge använts i indisk traditionell medicin, det vill säga ayurveda. Sesa Oil innehåller indiska krusbär(triphala), även känt som amla. Den innehåller även bringaraj, extrakt från jasmin, sesamolja, kardemumma, vänderot, kokosolja och extrakt från syren. Produkten innehåller extrakt från 18 asiatiska växter, som alla har intressanta egenskaper. En stor fördel är att Sesa Oil inte innehåller skadliga ämnen, utan enbart innehåller naturliga ingredienser.

Vilka egenskaper har produkten?

Med hjälp av den stora dosen vitamin C och E kan Sesa Hair Oil vårda och stärka håret från rötterna. Denna sammansättning gör att Sesa Oil Long & Nourished Hair har föryngrande egenskaper som gör håret vackrare (glansigare, mjukare, mer volym och mer lätthanterligt). Regelbunden behandling med Sesa Oil ökar hårets motståndskraft och erbjuder det ökat skydd. Det är inte allt: faktum är att det här är den olja som är bäst för att stimulera hårets tillväxt eftersom den stimulerar håret att växa och bli starkare, tjockare och längre. Oljan motverkar håravfall, grått hår och mjäll. De nästan tjugo extrakten och oljorna gör att Sesa Oil Kshirpak Vidhi har en komplex och flerfunktionell effekt på håret.

Hur ser sammansättningen ut?

Sesa är en intressant produkt tack vare egenskaperna och innehållet, men själva sammansättningen är sisådär. Den vita plastförpackningen verkar inte ha mycket att erbjuda – den är helt enkelt ful. Däremot känns den skön att hålla i, men ingen applikator medföljer vilket gör det svårt att använda produkten. Sesa Oil har dessutom en rinnig konsistens och har, precis som Dabur Amla, en särskild doft. Sesa bjuder på en mycket obehaglig, intensiv doft som påminner om städmedel för badrummet. Det är svårt att stå ut med den en längre tid, och vid regelbunden användning kan den till och med fastna. Den gröna, genomskinliga oljan är svår att applicera, vilket främst beror på två saker: avsaknad av pump och en mycket rinnig konsistens. Trots att oljan absorberas väl är den alltså mindre effektiv, eftersom man måste ta dubbelt så mycket per dos.

FÖRDELAR:

  • 18 naturliga extrakt och vegetabiliska oljor
  • lätt konsistens som enkelt absorberas
  • mycket bra pris per förpackning
  • fantastisk effekt på håret
  • främja hårets tillväxt

NACKDELAR:

  • mycket obehaglig och intensiv doft
  • mycket rinnig konsistens
  • avsaknad av applikator