MACADAMIA – Natural Oil, Healing Oil Treatment

macadamia-natural-oil

Vad innehåller produkten?

Macadamia Healing Oil Treatment bygger på två naturliga och värdefulla oljor. Den ena är arganolja, som ofta kallas för Marockos flytande guld. Den andra är macadamiaolja, som är en otroligt flerfunktionell olja. Macadamia Therapeutic Oil för alla sorters hår innehåller inte skadliga ämnen, parabener eller sulfat. Produkten är dock inte helt naturlig, för den innehåller silikon och dofter som lika gärna kunde ha undvikits. De är inte särskilt skadliga i sig, men olika hår har olika behov och reagerar därför annorlunda.

Vilka egenskaper har produkten?

Om Macadamias hårolja är en läkande behandling innebär det att den enkelt kan vårda försvagat hår. Det finns en god anledning till att den här oljan ens finns med i vårt test. Healing Oil Treatment är en kosmetisk produkt som vårdar, stärker och föryngrar håret ända från rötterna. Macadamia förbättrar hårets processer ner på cellnivå, vilket gör håret mer elastiskt, mjukare, och glansigare. Det vårdar, återfuktar och reparerar. Resultatet blir ett starkt och friskt hår som är ordentligt fäst i folliklarna. Detta innebär att Macadamia Healing Oil Treatment motverkar håravfall och främjar hårets naturliga processer, vilket gör att håret växer snabbare än innan behandlingen. Det kanske inte är en vanlig effekt hos andra oljor, men vi är glada för den.

Hur ser sammansättningen ut?

Macadamia Therapeutic Oil för alla sorters hår har en intressant design som ser lovande ut. oljan säljs i en brun och grön plastflaska. Det är en smidig förpackning med enkel applikator i form av en pump. Själva oljan kan däremot leda till bekymmer då den har en ganska tjock konsistens. Den har en gyllene färg, men den tjocka konsistensen gör att appliceringen försvåras. Om man använder för mycket kan produkten tynga ner håret, och då kan oljan inte absorberas ordentligt. Enligt tillverkaren är Macadamia Healing Oil Treatment till för alla sorters hår, men i själva verket är den bäst för hår med hög porositet som är lockigt, torrt etcetera.

FÖRDELAR:

  • två naturliga oljor
  • inga skadliga ämnen, parabener etc.
  • komplex omvårdnad och reparation
  • främjar hårets tillväxt
  • ergonomisk plastflaska
  • mycket smidig applikator

NACKDELAR:

  • innehåller silikon och dofter
  • för tjock konsistens som kan tynga ner håret
  • passar inte alla sorters hår