DABUR – Amla Hair Oil

dabur-amla-hair-oil

Vad innehåller produkten?

Denna olja från Dabur innehåller extrakt från amla, vilket även kallas för ”indiska krusbär”. Amla, som används för att vårda håret och hårbotten, har länge använts i Indien och omtalas i ayurveda (österländsk medicin och filosofi). Det här är förstås inte den enda ingrediensen. Dabur Amla Hair Oil innehåller även rapsolja och palmolja från afrikanska palmer. Tyvärr är produkten inte helt naturlig, för den innehåller även många dofter och mineraloljor, vilka inte passar alla sorters hår.

Vilka egenskaper har produkten?

Extrakt fråm amla gör starkare och mer välvårdat ända från rötterna. Dabur Amla Hair Oil har föryngrande egenskaper vilket gör håret starkare och friskare, motverkar håravfall, och ger det ett bättre skick. Amla främjar hårets tillväxt genom att stimulera folliklarna. Dess effektivitet har bekräftats, och därför är Amla Hair Oil en av de mest populära oljor som stimulerar hårets tillväxt. Den naturliga oljan med amla saktar ned åldrandeprocessen i hår och kan dessutom behandla sjukdomar i hårbotten (t.ex mjäll eller psoriasis). Håret blir elastiskt och glansigt. Hemligheten bakom vackert, långt hår finns i denna olja från Dabur.

Hur ser sammansättningen ut?

Dabur Amla Hair Oil säljs i en genomskinlig plastflaska med kork. Ingen applikator medföljer, vilket gör att den rinniga konsistensen kan leda till problem med doseringen. Appliceringen underlättas inte av den mycket otrevliga doften. Vissa personer kanske inte har något emot doften och är villiga att leva med den i kampen för vackert hår. Oljan luktar som en blandning av örter, anis, oljor och kemiska rengöringsmedel. Vid regelbunden användning tränger doften igenom håret och är svår att bli av med. Dabur Amla absorberas väl och du behöver därför inte använda alltför mycket. Du kan dels massera in den i hårbotten och dels gnida in den i hela håret. Trots sin mörkgröna färg är oljan lämplig för hårbehandling.

FÖRDELAR:

  • naturligt extrakt från amla
  • innehåller essentiella vegetabiliska oljor
  • lätt konsistens
  • effektiv och komplex omvårdnad
  • främjar hårets tillväxt
  • lämplig för hårbehandling med olja

NACKDELAR:

  • unik, intensiv och obehaglig doft
  • rinnig konsistens
  • plastflaska som saknar applikator